Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Zalaújlak épített értékeiA település építészettörténeti látványossága az 1740-ben emelt egyhajós római katolikus templom.
A templomot megépítésekor a Szent Őrzőangyalok tiszteletére ajánlották, és szentelték fel. Az 1950-es évekig egy hatalmas, színes Õrangyal olajfestmény díszítette a fõoltár falát, ezután a kép helyére az az Õrangyal szobor került, amelyet a nagykanizsai Õrangyal Gyógyszertár ajándékozott az Egyházközségnek.


A templom történetéről, harangjairól, miserendről olvashatunk és gazdag fotóalbumot találhatunk a zalaújlaki honlapon.


A fenti képen látható emlékművet az I.-II. világháborúban elesett hősök emlékére emelték.


Zalaújlakon született 1883. március 15-én Egry József festőművész, aki mint a „Balaton festője” vált európai hírű művésszé. Az ő egykori szülőháza ad ma otthont Újlak önkormányzatának.


Említést érdemelnek még az udvarokban elhelyezett keresztek, melyek az adott család védelméért, vagy hálából lettek állítva. Ebben a faluban kettő ilyen van. Az egyik a falu alsó felében, a másik Egry József egykori szülőházának udvarán található.


A falu a Millennium tiszteletére emlékművet állított. Az ünnepségről részletesen tájékozódhatnak Zalaújlak honlapján.

További érdekességeket tematikus linktárunkban találhat.

Kedves Látogatónk! Amennyiben észrevétele van a honlappal kapcsolatban, kérem, hogy az alábbi címen jelezze:perenyi.ildiko(kukuc)nagykar(ponthu)
Perényi Ildikó